Hebben labs verlatingsangst?

Verlatingsangst is een label dat vaak wordt toegepast op labradors die van streek raken als hun eigenaren uitgaan. Sommige Labradors zijn zeker bang om met rust gelaten te worden. En als gevolg van deze angst kan de hond extreem van streek raken wanneer zijn eigenaar het huis verlaat. Sommige rassen, zoals Labrador Retrievers, hebben meer kans op verlatingsangst vanwege hun temperament.

Het zijn toegewijde dieren die graag veel tijd doorbrengen met hun baasjes. Ze hunkeren naar liefde en aandacht en zullen zich angstig voelen als dit wordt weggenomen. Ze hebben geen echt concept van tijd of je redenen om te vertrekken en hebben geen idee of je terug komt. De angst dat je niet terugkeert, kan dan uit de hand lopen.

De 10 hondenrassen die het meest waarschijnlijk tekenen van verlatingsangst vertonen, zijn onthuld, met Labrador Retrievers bovenaan de lijst. Terwijl de wereld zich weer openstelt, hebben veel honden tijdens lockdown overmatige afhankelijkheid opgebouwd en kunnen ze moeite hebben om het hoofd te bieden. Kauwen, graven en overmatig blaffen zijn enkele tekenen van verlatingsangst bij Labrador Retrievers. Niet alle kauwen, graven en overmatig blaffen zijn echter het gevolg van verlatingsangst.

Het kan verveling zijn die je hondenvriend ertoe aanzet zich te smullen van je favoriete rubberen pantoffels. Maar voordat je je zorgen maakt over het bestaan van verlatingsangst, moet je er eerst voor zorgen dat er echt een echt geval van verlatingsangst is. Verlatingsangst bij Labradors kan een groot probleem zijn als je dit gedrag vanaf het begin niet onder controle hebt. Als uw Labrador op een vrij hoog niveau worstelt met verlatingsangst, kunt u baat hebben bij het uitproberen van enkele supplementen, kruidengeneesmiddelen of andere producten om ze te kalmeren.

Verlatingsangst bij honden gaat verder dan af en toe gejammer of blaffen wanneer je het huis verlaat of de mysterieuze gekauwde schoen die in je slaapkamer verschijnt wanneer je naar huis terugkeert. Denk goed na over hoe u omgaat met het risico op verlatingsangst bij Labradors voordat u uw puppy krijgt. In feite zijn er veel gedragingen die verband houden met verlatingsangst die heel vaak voorkomen bij goed aangepaste honden. Als je ze het grootste deel van de dag moet verlaten, is het misschien het beste om een hondenoppas binnen te halen - een die je Lab al kent en vertrouwt.

Als u wilt voorkomen dat uw angstige Labrador het huis verkent op zoek naar u of dingen uit verveling vernietigt, zorg er dan voor dat ze veilig en vermaakt zijn. Het is ook belangrijk om te onthouden dat uw Labrador-pup later in zijn leven verlatingsangstproblemen kan ontwikkelen, zelfs als ze eerder in orde waren. Vanwege hun opmerkelijke eigenschappen hebben Labrador Retrievers nog steeds hun titel als het populairste hondenras ter wereld. Zoals eerder vermeld, doen sommige Labradors die lijden aan verlatingsangst dit omdat ze geen idee hebben van tijd en hun dagelijkse schema.

Het beste wat je als nieuwe Labrador-eigenaar kunt doen, is om je pup zo snel mogelijk uit slechte gewoonten te trainen. We hebben veel middelen voor krattraining op Labrador Training HQ, inclusief het trainen van een puppy of een oudere hond.

Leave Reply

All fileds with * are required