Is labrador goed voor thuis?

De labrador retriever is een geweldige gezinshond - dat wil zeggen, wanneer hij voldoende krachtige lichaamsbeweging krijgt (inclusief dagelijkse apporteerspellen en zwemmen indien mogelijk). Het favoriete ras van het VK heeft een lange weg afgelegd van zijn hardwerkende Canadese roots, maar de huidige Labrador is nog steeds een betrouwbare werkhond omdat het ras actief, gretig en gemakkelijk te trainen is. We kunnen zien waarom dit zeer intelligente ras zo populair is, en voor een goedaardig familiehuisdier is de Labrador een verstandige keuze. Actieve en intelligente labradors hebben minstens 2 uur lichaamsbeweging per dag nodig.

Het Gundog-erfgoed van Labradors betekent dat het ras instinctief energiek is en altijd klaar om te gaan. Dit actieve ras kan het echter overdrijven als je niet voorzichtig bent en ze vatbaar zijn voor gewrichtsproblemen. Zwemmen kan een geweldige vorm van lichaamsbeweging met weinig impact zijn en is iets dat van nature komt voor Labradors. De Labrador is een trouwe metgezel, babysitter en beste vriend, dus zou wel eens de perfecte gezinshond kunnen zijn.

Ze zijn erg geduldig en vertonen geen tekenen van agressie tenzij ze worden uitgelokt. Hun luide blaf maakt ze tot een goede waakhond en beschermer. Vanwege hun extreme speelsheid en levenslust heeft de Labrador een mooie achtertuin nodig om vrij te rennen en in te spelen. Ze hebben liefde, aandacht en veel wandelingen nodig, dus het kan een geweldige aanvulling zijn op een actief, groeiend gezin.

Vraag uw plaatselijke Greencross dierenartsen of dit ras past bij de levensstijl van uw gezin. Labradors zijn binnenhonden omdat ze meestal willen zijn waar hun mensen zijn. Als sociale dieren gedijen ze binnenshuis als onderdeel van het huishoudpakket. Labradors kunnen zich buiten verbinden met hun mensen tijdens oefeningen en trainingen.

Voor zo'n kortharige hond werpen Labrador Retrievers meer af dan je misschien denkt - aan de hoge kant van het gemiddelde (tenminste). Als u het type persoon bent dat ELKE dag met uw hond loopt, rent en speelt, ongeacht het weer, dan is een Labrador retriever de hond voor u. Omdat ze zo sociaal en vriendelijk zijn, gedijen Labradors op aandacht en liefde om in het hart van hun familie te zijn. In het bijzonder zien Labrador Retrievers die voornamelijk worden gebruikt voor jacht- en veldproeven er heel anders uit dan Labs die je ziet op hondenshows die de nadruk leggen op conformatie.

Je denkt misschien dat je een hele grote tuin nodig hebt voor een Labrador Retriever om gelukkig te zijn, maar dit is gewoon niet het geval. Labrador Retrievers kunnen worden overgedragen aan Rescue omdat ze te veel verliezen of meer lichaamsbeweging nodig hebben dan de eigenaar bereid was te geven. Als u veel van huis bent, kan uw Labrador genieten van de mogelijkheid om buiten te socializen met voorbijgangers, lokale kinderen of andere huisdieren. Veel Labradors tussen één en drie jaar oud worden afgezet bij dierenasielen of reddingsgroepen vanwege gedragsproblemen van honden, zoals krachtig aan de lijn trekken en op mensen springen.

Labradors houden ervan om te worstelen en te jagen, maar zijn erg zachtaardig en begrijpen wanneer een ander dier kleiner en zwakker is dan zij. Labradors kunnen vatbaar zijn voor genetische aandoeningen zoals elleboogdysplasie, wat kan leiden tot artritis. De Labrador kwam in 1929 naar Australië en heeft al vele jaren het hoogste aantal registraties in Australië en de rest van de wereld. Eten is een uitstekende motivator voor Labradors, maar zorg ervoor dat je het niet overdrijft op de lekkernijen om ongezonde gewichtstoename te voorkomen.

Labradors kunnen last hebben van gewrichtsproblemen naarmate ze ouder worden, zodat ze comfortabeler van hun eten kunnen genieten.

Leave Reply

All fileds with * are required