Labrador hond?

De labrador retriever of Labrador is een Brits ras van retriever gun dog. Het werd ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk van vissershonden geïmporteerd uit de kolonie Newfoundland, en is vernoemd naar de Labrador-regio van die kolonie. Het werd ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk van vissershonden geïmporteerd uit de kolonie Newfoundland (nu een provincie van Canada), en is vernoemd naar de Labrador-regio van die kolonie. Het is een van de meest gehouden honden in verschillende landen, met name in de westerse wereld.

Het Lab is gebouwd voor sport en is gespierd en atletisch. Ze hebben een korte, onderhoudsvriendelijke jas, vriendelijke houding, scherpe intelligentie en veel energie. Toewijding aan dit ras loopt diep; Labs zijn liefdevolle, mensgerichte honden die leven om hun gezin te dienen, en eigenaren en fans vergelijken hun Labs soms met engelen. Een Labrador Retriever-hond heeft een dichte, korte tot middellange vacht, met een brede kop.

Als volmaakte waterhond helpen de tenen van een laboratorium hen door het natte spul te bewegen, en hun roerachtige otterstaart is geweldig om te zwemmen (en dingen van je salontafel te slaan). Hun voetband helpt hen ook comfortabel te blijven in koudere klimaten, waardoor een „sneeuwschoen” wordt gevormd die voorkomt dat sneeuw en ijs tussen hun tenen blijven steken. labradors worden over het algemeen niet als agressief beschouwd en hebben een beroemde zachte, aanhankelijke aard. Labradors zijn zelfs een populaire keuze voor een familiehuisdier, vanwege hun vriendelijke en speelse geest.

Het ras kan goed overweg met zowel mensen als andere dieren en ze staan altijd klaar om nieuwe vrienden te maken. De Labrador Retriever is een geweldige gezinshond - dat wil zeggen, wanneer hij voldoende krachtige lichaamsbeweging krijgt (inclusief dagelijkse apporteerspellen en zwemmen indien mogelijk). Labrador retrievers zijn stevige, stevige honden. Ze zien er bijna vierkant uit, met een sterk lichaam en stevige poten.

De maximale lengte voor een mannetje is 24 inch, waardoor ze in de middelgrote hondencategorie vallen, maar door hun stevige bouw lijken ze veel groter. Gewichten variëren van 85 pond voor een grote man tot 55 pond voor een kleinere vrouw. Honden die in de veldlijn zijn gefokt, zijn vaak groter en iets dunner van bouw. Er is geen wereldwijd studieboek voor Labradors, noch is er gedetailleerde informatie over het aantal Labradors dat in elk land woont.

Of je kunt gewoon op Craigslist springen en een Labrador Retriever-puppy kopen van iemand die net huisdieren fokt of net één nest heeft gehad. De lever (nu typisch Chocolade genoemd) Labrador ontstond eind 1800, met leverkleurige pups gedocumenteerd in de Buccleuch kennels in 1892.Labrador Retrievers zijn over het algemeen gezond, maar zoals alle rassen zijn ze vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen. Het favoriete ras van het VK heeft een lange weg afgelegd van zijn hardwerkende Canadese roots, maar de huidige Labrador is nog steeds een betrouwbare werkhond omdat het ras actief, gretig en gemakkelijk te trainen is. De Labrador is een groot, actief ras dat in hart en nieren een plattelandshond is en dus een ruime leefruimte nodig heeft.

Voor zo'n kortharige hond werpen Labrador Retrievers meer af dan je misschien denkt - aan de hoge kant van het gemiddelde (tenminste). Duitse herders en golden retrievers hadden echter een hoger slagingspercentage na een langere training te hebben gevolgd dan de training die nodig was voor Labrador Retrievers. Veel Labradors krijgen overgewicht omdat ze worden gekocht door gezinnen die hen willen vanwege hun reputatie als de perfecte hond met kinderen, zonder te beseffen dat dit een werkhond is die veel beweging en training nodig heeft om gelukkig en gezond te blijven. De golden retriever is vergelijkbaar met een Labrador omdat het een geweldige allround gezinshond is en een geweldige keuze voor nieuwe eigenaren.

Veel voorkomende orthopedische aandoeningen bij Labradors zijn heupdysplasie, elleboogdysplasie en luxerende patella (losse kniegewrichten), die elk chronische pijn en kreupelheid veroorzaken en dure operaties vereisen. Vanwege hun energetische aard kunnen Labradors die alleen worden gelaten of niet goed worden uitgeoefend destructief worden, kauwen, graven en blaffen tot overmaat. Naast wandelingen zal een Labrador genieten van spelletjes en spelen met zijn eigenaar, omdat ze zeer sociaal zijn en betrokken moeten zijn bij alle gezinsactiviteiten. Als je je Labrador een paar uur alleen moet laten, zorg er dan voor dat ze voldoende speelgoed hebben om ze bezig te houden en overweeg om iemand te laten inchecken.

Zodra ze de basis onder de knie hebben, zullen Labradors graag nieuwe trucs blijven leren om hun geest actief en alert te houden. .

Leave Reply

All fileds with * are required