Waar komen labrador retrievers vandaan?

Newfoundland is een groot eiland voor de oostkust van Canada, en maakt deel uit van de provincie Newfoundland en Labrador. De diverse landschappen van het eiland omvatten de torenhoge Long Range Mountains in het westen, plus bossen en baaien. Gros Morne National Park toont de geologie van het gebied in het Tablelands-gebied, bestaande uit rots met platte bovenkant. L'Anse aux Meadows bevat de overblijfselen van een 11e-eeuws Vikingkamp.

De labrador retriever of Labrador is een Brits ras van retriever gun dog. Het werd ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk van vissershonden geïmporteerd uit de kolonie Newfoundland (nu een provincie van Canada), en is vernoemd naar de Labrador-regio van die kolonie. Het is een van de meest gehouden honden in verschillende landen, met name in de westerse wereld. Hoewel de naam zou kunnen suggereren dat Labrador Retrievers uit Labrador, Canada kwamen, is het ras eigenlijk ontstaan in Newfoundland in de jaren 1500.

Destijds werden kleine waterhonden gefokt met Newfoundlands om een ras te creëren genaamd de St. John's Water Dog of Lesser Newfoundland. Deze honden waren eigendom van vissers en sprongen in ijskoud water om vis terug te brengen die van de vishaken was gevallen. Ze trokken ook met vis gevulde netten aan.

Het ras was perfect voor deze klussen omdat hun vacht water afstootte en hun poten met zwemvliezen hen uitstekende zwemmers maakten. De voorlopers van de huidige Labrador retriever zijn eigenlijk ontstaan in Newfoundland (niet Labrador). In het begin van de 19e eeuw werd een ras genaamd de St. John's waterhond, ook wel bekend als het kleine Newfoundland, gebruikt op vissersboten.

Deze honden stonden bekend om hun bekwaamheid in het water, goede arbeidsethos en vriendelijke aard. Labrador Retriever, ook wel Labrador and Lab genoemd, ras van sporthond dat is ontstaan in Newfoundland en rond 1800 door vissers naar Engeland werd gebracht. Ze kon onder water zwemmen, duik eerst in het water om de moord van mijn vader op te halen als hij aan het schieten was, of om te gaan vissen als ze een vis zag, hoewel ze ze staande voorraad nog in een rivier kon kietelen en dan kon bespringen - ik zag haar het zo vaak doen als kind. Vroege schrijvers hebben de Labrador verward met het veel grotere Newfoundland en het Lesser Newfoundland, met Charles St.

Labradors zijn niet alleen de meest populaire hond in de VS en het VK, ze zijn nu ook de meest populaire werkende retriever ter wereld. Naar alle waarschijnlijkheid hebben 19e-eeuwse Britten het verre gebied en zijn associaties bij elkaar gebracht, net zoals schrijvers uit die tijd zonder onderscheid de woorden retriever en spaniel gebruiken. Laten we nu eens kijken naar de rol van de Kennel Club in de volgende belangrijke fase in de ontwikkeling van de Labrador als ras. De American Kennel Club erkende Labrador Retrievers in 1917 en het ras werd een liefdevol huisdier voor veel gezinnen.

Het lijdt geen twijfel dat de populariteit van de St John's honden onder de sportgemeenschap in het VK te danken was aan hun buitengewone vermogen als werkende retrievers en allround jachtmetgezellen, en hun ontvankelijke goede aard. Het is niet helemaal bekend hoe of wanneer de term 'Labrador Retriever' werd bedacht, hoewel bekend was dat de graaf van Malmesbury de uitdrukking zelf gebruikte. Begin met socializen en train je Labrador als het een puppy is om zijn energie en kracht op een positieve manier te richten. Malmesbury gaf een geschenk van twee mannelijke retrievers aan de hertog, die ze koppelde aan de vrouwelijke honden die afstammen van degenen die door zijn vader werden geïmporteerd.

Leave Reply

All fileds with * are required