Waarom worden labradors agressief?

De labrador retriever is de afgelopen 5 jaar het populairste ras in de VS geweest. . Sommige Labrador-eigenaren maken zich echter nog steeds zorgen over het temperament van deze honden - sommigen vragen zich misschien af „zijn Labs agressief? Labradors zijn grote honden, dus een agressieve Labrador kan moeilijk te beheren zijn. Gelukkig staan Labradors niet bekend als agressieve honden.

In feite staan ze over het algemeen bekend om hun relaxte, vriendelijke en geduldige persoonlijkheid - waardoor ze zo'n geweldige gezinshond zijn. Sommige Labradors kunnen echter gedragsproblemen hebben. Onthoud dat, net als mensen, elke hond zijn eigen persoonlijkheid heeft, en de manier waarop de hond is getraind en behandeld van invloed zal zijn op zijn gedrag. Labradors zijn meestal geen agressieve variëteit.

Er zijn echter verschillende factoren die kunnen bijdragen aan agressie in labradors. Persoonlijkheid en genetische aanleg zijn meestal niet de belangrijkste invloeden. De vroege levenservaring van pups in de 'eerste angstafdrukperiode,. Agressie tegen de pup door familieleden of andere huisdieren is van grote invloed op de manier waarop een hond zijn hele leven zal reageren.

De secundaire invloeden zijn geslacht, leeftijd, grootte, hormonale variatie tijdens zwangerschap en angst. Angst bij pups moet worden verzacht met veilige genegenheid en positieve discipline. Socialisatie vanaf de leeftijd van 8 weken is ook van cruciaal belang voor de gezonde ontwikkeling. Hoewel Labrador retrievers vaak aangenaam en zoet zijn, zijn uitzonderingen een mogelijkheid.

Veel factoren kunnen bijdragen aan agressie bij Labrador retrievers, waaronder onvoldoende ervaring met hun moeders en nestgenoten. Als een laboratoriumpuppy voortijdig van zijn broers en zussen wordt weggenomen, zijn zijn kansen om uit te groeien tot een agressieve volwassen hond groter, merkt auteur Joan Walker op. Daarom is het zo belangrijk voor jonge pups om bij hun hondenfamilies te blijven tot ze minimaal 7 weken oud zijn. Als een laboratorium buitensporig werd lastiggevallen door een andere hond in zijn huishouden, zou het hem fel kunnen laten reageren op alle hoektanden.

Wanneer een laboratorium zich op een truculente of ongewoon bange manier gedraagt, gedraagt hij zich op een manier die niet kenmerkend is voor het ras, geeft auteur Terry Albert en dierenarts Debra Eldredge aan. In drastische gevallen van agressie kunnen rechtbanken bevelen dat uw Labrador wordt neergezet uit angst voor een gebrek aan openbare veiligheid. Je Labrador kan om verschillende redenen naar je grommen, waaronder pijn voelen, angst, voedsel of eigendommen verdedigen, frustratie, genot, domineren of misschien grommen is de methode om je te informeren dat hij zich echt ongemakkelijk voelt en zijn persoonlijke ruimte wil. Voordat je de oplossing ontdekt, wil ik dat je de factoren begrijpt die agressie veroorzaken bij labradors.

Angst, ziekte, ontevredenheid en gewoonte zijn enkele van de factoren die ervoor zorgen dat Labradors gewelddadig worden. Als uw niet-agressieve laboratorium tekenen van agressie vertoont of als uw Labrador plotseling agressief is, is het belangrijk om contact op te nemen met de dierenarts, omdat dit een gezondheidsgerelateerd probleem kan zijn. Misschien omdat ze ooit in hun leven een agressieve Labrador retriever hebben gezien of gehoord. Uw Labrador is misschien gevoeliger, dus het is cruciaal om te begrijpen waardoor ze zich zo agressief gedragen.

In de regel komt het zelden voor dat uw Labrador-retriever plotseling agressief wordt, omdat ze van nature volgzaam en zoet zijn. U kunt er echter zeker van zijn dat Labradors van nature vriendelijke, zachtaardige, extraverte en vrolijke honden zijn die hun gezin zullen verrassen met jarenlange loyaliteit en gezelschap wanneer ze de juiste omgeving krijgen om te gedijen. En er zijn ook stappen die u kunt nemen bij het kiezen van een puppy om de kans te verkleinen dat u bij een agressieve Labrador terechtkomt. Dus, waarom is mijn labrador plotseling agressief? Labradors worden agressief wanneer ze worden misbruikt, getraind om agressief, angstig, ziekte, frustratie of evolutionaire groei te zijn, maar er zijn verschillende dingen die je kunt doen om dit gedrag te veranderen.

Als je je Labrador straft, als hij zich misdraagt, weet hij misschien niet waarom je hem straft en kan het ertoe leiden dat hij gevoelens van wrok ontwikkelt. .

Leave Reply

All fileds with * are required