Wanneer vrouwelijke menstruaties van labrador beginnen?

. Dit is echter niet in steen gebeiteld en sommige honden kunnen hun eerste hitte ergens tussen de één en twee jaar hebben. Een cyclus van acht tot tien maanden is langer dan gemiddeld, maar wordt nog steeds als normaal beschouwd. Af en toe komt er elke drie of vier maanden een teefje in het seizoen.

Hoewel het gemiddelde zes maanden is, zijn variaties in warmtecycli normaal. Het is echter een goed idee om met je dierenarts te praten als de warmtecycli van je meisje heel anders zijn. Dit geldt vooral als ze plotseling veranderen in een nieuw patroon. Dit is slechts een voorzorgsmaatregel voor het geval er een onderliggend gezondheidsprobleem is dat moet worden bekeken.

Voordat we kijken naar wat u kunt verwachten als uw hond krols is, vindt u het misschien nuttig om te begrijpen hoe de warmtecyclus van de hond werkt. De warmtesessie zelf zou doorgaans ongeveer 3 weken moeten duren. Gedurende deze tijd zal je Labrador erg vruchtbaar zijn en klaar om aan te vallen op alles wat ze ziet, of het nu een andere teef is, een reu, een mens of een knuffeldier - noem maar op, ze zal het willen. Tenzij je Labrador op zeer jonge leeftijd wordt gesteriliseerd, zal ze waarschijnlijk haar eerste warmtecyclus hebben tussen negen en twaalf maanden, gebaseerd op het rasgemiddelde.

Sommige grote hondenrassen hebben hun eerste hitte alleen tussen de één en twee jaar oud, dus als je meisje wat later bloeit, hoef je je waarschijnlijk geen zorgen over te maken. Warmte duurt meestal tussen de 2-4 weken. Het kan korter of langer zijn en je zult weten dat de cyclus voorbij is wanneer al haar vulva terugkeert naar zijn normale grootte en er geen bloeding of afscheiding meer is. Er is een relatief klein venster wanneer uw hond het meest vruchtbaar is tijdens de warmtecyclus; het kan ongeveer negen of tien dagen beginnen nadat ze krols is geworden en duurt ongeveer vijf dagen.

Ze kan echter zwanger worden tot het einde van de cyclus. De warmtecyclus van het vrouwtje duurt 18 tot 21 dagen. De eerste fase wordt proestrus genoemd. Het begint met een lichte zwelling van de vulva en een bloederige afscheiding.

Dit duurt ongeveer 9 dagen, hoewel het 2 of 3 dagen kan variëren. Tijdens deze fase kan de teef mannen aantrekken, maar ze is nog niet klaar om gefokt te worden en zal alle vorderingen afwijzen. De volgende fase is de oestrus. Meestal neemt de ontlading af en wordt deze lichter, bijna roze, van kleur.

Het vrouwtje kan een dag of twee na de tijd ontvankelijk zijn dat ze nog vruchtbaar zou zijn. Om er zeker van te zijn dat het fokken op het optimale moment plaatsvindt, kunnen vaginale uitstrijkjes en bloedonderzoeken worden uitgevoerd door een dierenarts die begint vóór oestrus en door de oestrale fase. Als u uw vrouwelijke Labrador niet wilt paren, moet u uw laboratorium goed verzorgen om dingen te vermijden die rommelig zijn tijdens de warmtecyclus. Bijna alle vrouwelijke labradors ondergaan deze cyclus, maar in tegenstelling tot menselijke vrouwtjes doorlopen ze deze cyclus niet elke maand.

Tijdens haar eerste seizoen is uw labrador retriever waarschijnlijk te onvolwassen om met een nest puppy's om te gaan. Tijdens de warmtecyclus hebben sommige Labradors een verminderde eetlust, terwijl sommigen meer honger hebben dan normaal. Sommige Labradors kunnen zelfs laat gaan als 24 maanden en het hangt af van verschillende factoren, waaronder de genetica van de hond. Hoewel de warmtecyclus van uw Labrador een normaal proces is, heeft hij tijdens de periode wat extra zorg nodig.

.

Leave Reply

All fileds with * are required