Welk kleurenlab is het slimst?

Zwarte laboratoria staan bijvoorbeeld hoog aangeschreven als een werkhond, dus als gevolg daarvan worden ze over het algemeen beschouwd als de meest intelligente en snelle leerlingen. labradors worden over het algemeen beschouwd als slimme honden en staan op de zevende plaats voor het slimste hondenras ter wereld. Als je meer tijd doorbrengt met therapie- en hulphonden, zou je kunnen denken dat gele Labs de hoogste intelligentie zijn van elk ander kleurenlab. Als het echter om chocolaatjes gaat, denken velen vaak dat ze minder intelligent zijn dan Labrador Retrievers van andere kleuren, en daar is eigenlijk een legitieme reden voor.

Als je jachthonden voor veldproeven volgt, denk je misschien dat zwarte Labs een hogere intelligentie hebben dan andere kleuren, omdat er gewoon meer zwarte Labs in die wereld zijn. De labrador retriever is een van de intelligentste hondenrassen. In feite zijn ze de 7e slimste honden als het gaat om gehoorzaamheid en werkende intelligentie. Maar wat de Labrador echt slim maakt, zijn hun superieure ophaalinstincten en het vermogen om zich gemakkelijk aan te passen aan omgevingen en situaties.

Zwarte Labs zijn bijvoorbeeld meestal dominant voor zwart bont, terwijl gele Labs meestal dominant zijn voor gele vacht. We kennen allemaal het gezegde dat een goed paard geen slechte kleur kan hebben, maar weinig mensen zijn het erover eens dat hetzelfde principe van toepassing is op labradors. Black Labs zijn al generaties lang gefokt om gehoorzaam en intelligent te zijn, dus het is logisch dat ze vaker voorkomen in onderzoeken naar hondenintelligentie. Het zwarte lab heeft een lange geschiedenis als jachtmetgezel, met vele generaties selectief gefokt voor hun werkende genen.

Net als de andere twee Labs kan de chocolade Labrador een geweldige metgezel zijn voor uw kinderen, maar de chocolade Labs zijn iets malser en gevoeliger dan de andere twee, dus als je een pasgeboren baby hebt, raad ik je aan om een chocoladelab te kopen. Geel werd al snel populair als de beste labrador kleur, versterkt in 1924 door de oprichting van de Yellow Labrador Club. Dus als je op zoek bent naar een prachtig hondenras dat aanhankelijk, vriendelijk, vermakelijk en actief is, kun je echt niet fout gaan met een Labrador Retriever. In 1941 schreef majoor Radcliffe een artikel voor The Field waarin hij een soort pure witte labradors beschreef, gefokt door de heer Austin Mackenzie van Carridale.

Black Lab is de slimste volgens de ranglijst, het zwarte Lab staat in de top 10 van slimste hondenrassen, dus ze worden beschouwd als het brein van hun bende, na het zwarte Lab is het gele Lab. Wat de oprichters van de Yellow Labrador Club zouden hebben gemaakt van de huidige mode voor labradors met bleke citroen, is een andere zaak. De zwarte Labradors zijn mensengenoegers, wat betekent dat ze gemakkelijk te trainen kunnen zijn, ze zijn ook de slimste van alle andere kleuren die het trainen nog gemakkelijker kunnen maken. Het duurste kleurenlab is chocolade omdat het de zeldzaamste is, dus typisch, ze zijn de duurste, en aangezien zwart de meest populaire kleur is in Labradors, kunnen ze de goedkopere zijn.

Dit zijn natuurlijk slechts generalisaties; er zijn gekke maar knuffelige meisjeslaboratoria en zeer gemotiveerde jongenslaboratoria. Dit probleem komt vaak voor bij de meeste honden die het kleurverdunningsgen hebben, zoals Weimaraners, maar dat probleem is niet zo bedreigend, maar het is ook niet te genezen en kan leiden tot terugkerende infectie in de haarzakjes. Gele Labradors zijn de kleinste op basis van een Britse studie waaruit bleek dat de Yellow Labs minder wegen dan zwarte en chocoladelaboratoria, maar de grootste factor om te bepalen welke kleur Lab de kleinste is, is het geslacht van de hond.

Leave Reply

All fileds with * are required