Welke labrador heeft het beste temperament?

Sommigen zeggen dat de Yellow Labs de zoetste en rustigste zijn, terwijl Chocolate Labs worden beschouwd als een beetje wild en onstuimig, en Black Labs worden gezien als geduldige jagers. Volgens eigenaren van Labrador zijn gele Labs het liefste. De zwarte labradors zijn het beste om te jagen en dat chocoladelabs wild en rommelig zijn. Ik heb gemerkt dat gele laboratoria beschermend en vriendelijk van aard zijn, maar een sterke wil en loyaal.

Black labs hebben een iets speelser kant, maar even slim en loyaal. De chocoladelaboratoria zijn veel veerkrachtiger, dikker van gestalte dan het zwarte lab en zijn iets moeilijker te trainen en gemakkelijk prikkelbaar. Alle 3 de kleuren zijn geweldige honden, maar naar mijn mening zijn gele en zwarte laboratoria de beste huisdieren. Yellow Labs hebben de reputatie speels, vriendelijk en sociaal te zijn.

Je ziet ze meestal op het werk als hulphonden en emotionele hulphonden. Hoe zit het met yellow Labs? Zijn ze rustiger dan Labs van andere kleuren? Nogmaals, kalmte hangt af van fokken, niet van kleur. Meer gele Labs zijn gefokt als therapie- en hulphonden, wat betekent dat ze zijn gefokt voor kalmte. Veel gele Labs komen ook van Engelse labrador retriever stambomen.

English Labs zijn rustiger dan American Labs. Als je merkt dat meer gele Labs „daarbuiten de neiging hebben om rustiger te zijn dan Labs van andere kleuren, heb je waarschijnlijk gelijk. Sommige eigenaren van Labrador retriever zullen erop staan dat Labs met verschillende kleuren verschillende temperamenten hebben. Sommige gangbare overtuigingen zijn dat gele Labs lui zijn, chocoladelabs hyperactief zijn en zwarte Labs de beste jagers zijn.

De waarheid is dat de kleur van de jas van een Lab niet meer invloed heeft op zijn temperament dan iemands haarkleur heeft op haar intelligentie. Sommige mensen geloven dat zwarte en gele Labradors intelligenter zijn dan chocolade, omdat ze vaker als werkhonden worden gebruikt. Black Labradors zijn al lang favoriet als geweerhonden, maar zijn ook geweldige huisdieren, metgezellen en behendigheidshonden. Alle Labrador Retrievers zijn geweldige honden, en er is niet één kleur Labrador die beter is dan alle andere.

Hoewel populair voor hoogopgeleide rollen, en natuurlijk erg fotogeniek en daarom vaak gebruikt in liefdadigheidsliteratuur, kan de gele Labrador nog steeds een prachtig huisdier zijn en ook populair zijn in de showring. Een Labrador met het recessieve „e-gen zal alleen phaeomelaninepigment produceren en zal geel zijn ongeacht het „B-gen. Labradors zijn egaal en ontspannen, en kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Samen met de coöperatieve en begeleidende aard van de Labrador zorgen deze eigenschappen voor geweldige hulphonden in een hele reeks disciplines.

Veel mensen hebben vooropgezette ideeën over hoe het temperament van hun Labrador-puppy eruit zal zien als hij of zij volwassen is. Interessant is dat de genetica van een gele Labrador een beetje anders is dan die in een zwart of chocoladelab. Zilver-, houtskool- of champagnekleurige Labradors worden niet vaak gebruikt voor werk omdat ze een relatief nieuwe creatie zijn en er een beperkt aantal zijn. Er zijn verschillende andere kleuren Labradors die je misschien ook ziet genoemd door fokkers, trainers, eigenaren en ook in online gemeenschappen.

Gele Labradors staan bekend om verschillende rollen, maar misschien het beste van alles omdat ze hulphonden zijn. Pippa Mattinson is de bestsellerauteur van The Happy Puppy Handbook, het Labrador Handbook, Choosing The Perfect Puppy en Total Recall. Ze ontdekten dat chocoladekleurige Labradors een hoger risico op gezondheidsproblemen hadden dan zwarte of gele Labs. Kies de kleur Labrador waar je van houdt en doe grondig onderzoek naar een fokker of redding om het temperament en de persoonlijkheid van de hond te vinden die in het algemeen het beste bij elkaar past.

Leave Reply

All fileds with * are required