Welke labrador is het beste?

Als het gaat om de beste Labrador-kleur, is de algemene regel onder de schietbroederschap dat zwart goed is, geel acceptabel, maar chocolade is strikt voor de showbank. . Totdat AKC het ras splitst, en ik hoop dat ze dat zullen doen, herken ik alleen de Engels gefokte Labrador. Ik ben een purist, denk ik, het ras werd oorspronkelijk erkend als Engels gefokt.

De blokachtige kop, de dikke dubbele vacht van 2 inch en de dikke otterstaart en het zware bot zijn de unieke kenmerken van dit ras. Een korte enkele vacht, zweepstaart, lange benen, hondenoren en gezicht zijn niet de kenmerken van een raszuivere, daarom hoop ik dat het ras gespleten is. Laat me niet eens beginnen met „fox red „, zilver en „wit gekleurde Labs”. Het zijn geen herkende of natuurlijke kleuren voor een laboratorium.

Deze zijn te wijten aan het vermengen van Viszla, Weimeriener-bloed, wat ook bijdraagt aan korte vacht, lange oren, lange benen. Ik ben een liefhebber van Labs sinds 1977 maar geen fokker, ik ben opgegroeid op hondenshows en woon ze soms nog steeds bij. Hoewel ik geloof dat alleen de originele conformatierichtlijnen een echt Lab zijn, ben ik bedroefd om Labs met overgewicht in de showring te zien. Omdat ze de dominante kleur hebben, zijn zwarte Labs gemakkelijker te vinden en te fokken.

Dit kan ertoe leiden dat veel van de positieve raseigenschappen worden gefokt en doorgegeven, zoals een zacht temperament, intelligentie en uitstekende prestaties voor het ophalen van het veld. Volgens eigenaren van Labrador zijn gele Labs de liefste. De zwarte Labradors zijn het beste om te jagen en dat chocolade Labs wild en rommelig zijn. Ze debuteerden in de showring van Olympia in 1913 en verwierven al snel de positie van beste conformatiehonden.

Er wordt ook aangenomen dat Yellow Labradors de beste huisdieren zijn, omdat ze als de liefste van alle drie beschouwden, gemakkelijk te trainen en natuurlijk ongelooflijk fotogeniek. De meest populaire labrador retriever is de gele labrador. Deze honden zijn geweldige huisdieren en worden vaak gebruikt als hulphonden, vooral voor blinden. Ze zijn goed als jachtgezelschap en voor het wegspoelen van gevogelte.

De originele Yellow Labs waren een donkergouden tint, maar verlichtten gedurende meerdere generaties. Tegenwoordig variëren gele Labs van geel tot reekalf tot crème van kleur. Je zult zien dat show Labs vaak dikker zijn en een meer klassieke gebeitelde Labrador-kop hebben dan American Labrador-kop. Chocolate labrador is het zeldzaamste Lab omdat er negen mogelijke B- en E-gencombinaties zijn, slechts twee kunnen de chocoladelaag produceren, dus als het gewoon aan de natuur was, dan is Chocolate Labrador-kleur misschien wel de zeldzaamste Labrador-kleur.

Kies de kleur Labrador waar je van houdt en doe grondig onderzoek naar een fokker of redding om het temperament en de persoonlijkheid van de hond te vinden die in het algemeen het beste bij elkaar past. Je ziet misschien ook een speciaal type gele Labrador genaamd het Dudley Lab, dat donkere pigmentatie rond het tandvlees, de oogleden en de neus mist. De Labrador-site neemt deel aan het Amazon EU Associates-programma, een aangesloten advertentieprogramma dat is ontworpen om sites een manier te bieden om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar Amazon. In 1941 schreef majoor Radcliffe een artikel voor The Field waarin hij een soort puur witte labradors beschreef, gefokt door de heer Austin Mackenzie van Carridale.

Alle Labrador Retrievers zijn geweldige honden, en er is niet één kleur Labrador die beter is dan alle andere. Gele of gouden Labradors kunnen de zwarte en chocoladegenen in wezen „uitschakelen” dankzij de aanwezigheid van het „E locus gen”. Niet alle zilveren Labradors hebben last van dit probleem en vachtverdunning leidt niet altijd tot vacht- en huidproblemen. .

Leave Reply

All fileds with * are required