Welke problemen hebben labradors?

. Kleine gezondheidsproblemen zijn onder meer retinale dysplasie, centrale progressieve retinale atrofie (CPRA), hypothyreoïdie, hotspots en cataract. Uw laboratorium moet door een dierenarts worden gezien voor routinematige controles om de gezondheid van uw huisdier te waarborgen en te behouden. Obesitas - De labrador retriever is een ras dat gemakkelijk zwaarlijvig wordt.

Er zijn ook veel supplementen beschikbaar speciaal voor gewrichtsproblemen bij honden, maar hun werkzaamheid moet nog grondig worden bestudeerd; daarom is het het beste om een dierenarts te raadplegen over specifieke supplementen die u wilt proberen. Hun grote oren bieden echter ook een geschikte voedingsbodem voor bacteriën, waardoor Labs vatbaarder wordt voor oorinfecties. U kunt oorinfecties op afstand houden door ervoor te zorgen dat de oren van uw hond schoon en droog blijven (zorg ervoor dat u ze droogt na het baden of zwemmen), regelmatig controleren op tekenen van infectie en overtollig haar in de oren verwijderen (een trimmer kan dit voor u aan). Hartziekten zijn een veelvoorkomend probleem in de hondengemeenschap.

Hoewel het vrij gebruikelijk is dat zelfs de gezondste oudere honden hartaandoeningen ontwikkelen, wordt algemeen welzijn beschouwd als de beste preventie. Als bij uw hond een hartaandoening wordt vastgesteld, kan uw dierenarts een supplement zoals Vetmedin kauwtabletten aanbevelen ter bescherming tegen congestief hartfalen. Geef uw huisdier een aanbevolen Vetmedin-dosering ter bescherming tegen hartaandoeningen en streef er altijd naar om hem te helpen een gezond gewicht te behouden. We verloren ons zwarte lab een paar maanden geleden aan kanker.

Hij was een geleidehond van loopbaanverandering en woonde meer dan 12 jaar bij ons. We hebben een chocoladelab van 4 jaar oud. Neem biologische kokosolie (niet vloeibaar) en maak een bevroren traktatie, of doe het in een Kong om eruit te likken. Onze hond vindt het heerlijk en kijkt uit naar zijn dagelijkse snack.

Ons Engelse lab van 7 maanden werd gediagnosticeerd met een wekedelensarcoom. Hij had er een op zijn bovenbeen en één tussen zijn tenen, beide op het linkerbeen. Niemand heeft zo'n geval gezien waarin de hond zo jong is geweest. Ik had 2 honden die begonnen met een hartgeruis en uiteindelijk in congestief hartfalen terechtkwamen.

Mijn zwarte lab had hetzelfde, maar werd te laat betrapt en ze had ook botkanker en ik liet haar onmiddellijk in slaap brengen. Haar bloedonderzoek was buiten de kaart. Ze had vocht opgebouwd rond haar hart. Dus voor haar ging alles snel bergafwaarts in slechts een jaar na haar laatste dierenartsbezoek.

Ik heb eindelijk gezegd dat je niet meer lijdt. Onze dierenarts maakte röntgenfoto's een maand voordat ik haar eindelijk opnam en ze zat vol vocht in haar buitenste longgebied. Hij zei dat hij dit niet vaak ziet. Longontsteking of kanker van een soort.

Met recente ontwikkelingen in behandelingen is kanker echter niet het doodvonnis dat het ooit was. Net als bij mensen is vroege detectie de sleutel om op tijd een behandeling te krijgen. Als u deze symptomen opmerkt, moet u uw hond dan onmiddellijk controleren door uw dierenarts. Hoe eerder kanker wordt ontdekt, hoe eerder het kan worden behandeld.

Sommige behandelingen die beschikbaar zijn, zijn chirurgie, chemotherapie en bestraling. Als uw hond een van deze symptomen vertoont, breng hem dan naar uw dierenarts voor onderzoek. Dit is een aangeboren aandoening en treft meestal mannen. De eerste indicaties voor deze aandoening zijn hartgeruis en tekenen van congestief hartfalen.

Er is momenteel geen remedie voor, maar uw dierenarts kan diuretica voorschrijven om vochtretentie te helpen verlichten. Retinale dysplasie komt vaker voor dan PRA en wordt ook geërfd. Deze aandoening treedt op wanneer de lagen van het netvlies zich niet goed vormen. Bij honden met deze aandoening ontwikkelt het netvlies plooien in plaats van een dun membraan aan de achterkant van het oog te vormen.

Gewrichtsproblemen, zoals heup- en elleboogdysplasie, komen vaak voor bij Labradors. Deze aandoeningen tasten de gewrichten aan en kunnen pijn veroorzaken, waardoor het moeilijk wordt voor uw lab om normaal te bewegen. Zowel heup- als elleboogdysplasie lijken genetische indicatoren te hebben, maar het exacte gen is nog niet geïdentificeerd. Een gezond dieet en veel oefeningen met weinig impact kunnen helpen om de symptomen te minimaliseren en uw Labrador mobiel te houden.

Obesitas kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals diabetes en kan ook de symptomen voor artritis en heup- en elleboogdysplasie verergeren. Deze worden meestal geërfd, maar kunnen ook het gevolg zijn van oogtrauma en aandoeningen zoals diabetes. Hoewel er een genetische component is aan de gewichtstoename van Labrador, is er ook genoeg ouders van huisdieren die kunnen doen om hun pelsbaby's te helpen in vorm te blijven. Labrador Retrievers hebben meer kans op het ontwikkelen van artritis, stijfheid, obesitas en oorinfecties in vergelijking met andere rassen, hebben dierenartsen gewaarschuwd.

Net als heupdysplasie is het een van de aandoeningen waarvoor de Labrador retriever Club, Inc fokkers aanbeveelt om hun honden te testen. De hierboven genoemde gezondheidsproblemen in Labradors zijn slechts aandoeningen waarvoor het ras meer vatbaar is. Dit is een genetische ziekte en je Labrador kan worden getest om te zien of hij de genetische markers ervoor heeft. Het komt het meest voor bij honden van grotere rassen, zoals Labradors, en het kan ervoor zorgen dat ze na verloop van tijd grote hoeveelheden van hun centrale zicht verliezen.

Progressieve retinale atrofie (PRA) is een groep ziekten die in de loop van de tijd verergert en wordt meestal gezien bij honden van grotere rassen zoals collies, Ierse setters en Labrador Retrievers. Als ze niet effectief worden herkend en behandeld, kunnen gezondheidsproblemen een aanzienlijke invloed hebben op de lengte en kwaliteit van leven van uw Labrador Retriever. .

Leave Reply

All fileds with * are required