Zijn labradors goede gezinshonden?

Labs zijn uitstekende gezinshonden omdat ze wel bij mensen willen zijn en velen doen het niet goed als kennelhonden. labradors hebben de neiging om hun gezinnen en huizen te beschermen, maar begroeten meestal ook graag het gezelschap. De labrador retriever is een geweldige gezinshond - dat wil zeggen, wanneer hij voldoende krachtige lichaamsbeweging krijgt (inclusief dagelijkse apporteerspellen en zwemmen indien mogelijk). Van Labradors is bekend dat ze geweldig zijn met kinderen.

Hun kilte, take-it-all-in-stride temperament en typisch lage agressieniveaus betekenen dat ze het meestal goed vinden om geaaid, geknuffeld en af en toe geprikt te worden. Deze gemakkelijke houding betekent ook dat de meeste Labradors goed overweg kunnen met andere huisdieren. Het Lab is echter een grote hond. Hij kan overdreven enthousiast zijn als het gaat om spelen en begroeten.

Zeer kleine kinderen en kwetsbare oudere volwassenen kunnen worden neergeslagen en mogelijk gewond raken vanwege de overdreven gretige uitingen van genegenheid van het Lab. Labradors zijn actief en intelligent en hebben minimaal 2 uur lichaamsbeweging per dag nodig. . Dit actieve ras kan het echter overdrijven als je niet voorzichtig bent en ze vatbaar zijn voor gewrichtsproblemen.

Zwemmen kan een geweldige vorm van lichaamsbeweging met lage impact zijn en is iets dat van nature komt voor Labradors. Labradors worden over het algemeen niet als agressief beschouwd en hebben een beroemde zachtaardige, aanhankelijke aard. Labradors zijn zelfs een populaire keuze voor een familiehuisdier, vanwege hun vriendelijke en speelse geest. Het ras kan goed overweg met zowel mensen als andere dieren en ze staan altijd klaar om nieuwe vrienden te maken.

De Labrador retriever houdt niet alleen van kinderen, ze genieten van de commotie die ze met zich meebrengen. Ze gaan graag naar het verjaardagsfeestje van een kind en dragen zelfs graag een feestmuts. Zoals alle honden moeten ze echter worden getraind in hoe ze zich moeten gedragen rond kinderen - en kinderen moeten leren hoe ze zich moeten gedragen rond de hond. De Labrador is een trouwe metgezel, babysitter en beste vriend, dus zou wel eens de perfecte gezinshond kunnen zijn.

Ze zijn erg geduldig en vertonen geen tekenen van agressie tenzij ze worden geprovoceerd. Vanwege hun extreme speelsheid en levenslust heeft de Labrador een mooie achtertuin nodig om vrij te rennen en in te spelen. Ze hebben liefde, aandacht en veel wandelingen nodig, dus het kan een geweldige aanvulling zijn op een actief, groeiend gezin. Vraag uw plaatselijke Greencross dierenartsen of dit ras past bij de levensstijl van uw gezin.

Labradors worden gefokt als werkhonden. Labs hebben ook veel energie, wat vermoeiend kan zijn, vooral als je op zoek bent naar een jonge hond. Puppy's zijn altijd hyperactiever dan volwassen honden. Voor zo'n kortharige hond werpen Labrador Retrievers meer af dan je misschien denkt - aan de hoge kant van het gemiddelde (tenminste).

In het bijzonder zien Labrador Retrievers die voornamelijk worden gebruikt voor jacht en veldproeven er heel anders uit dan Labs die je ziet op hondenshows die conformatie benadrukken. Intelligent, loyaal, vriendelijk, gelijkmatig gehumeurd, vriendelijk de Labrador Retriever heeft een lange lijst met lieve eigenschappen, zoals blijkt uit deze video. Labrador Retrievers, een van de beste honden voor kinderen van alle leeftijden, zijn vriendelijk, goedaardig en nemen de meeste dingen op gang. Labrador Retrievers zijn over het algemeen gezonde honden, maar er zijn een paar erfelijke gezondheidsproblemen.

Veel voorkomende orthopedische aandoeningen bij Labradors zijn heupdysplasie, elleboogdysplasie en luxerende patella (losse kniegewrichten), die elk chronische pijn en kreupelheid veroorzaken en dure operaties vereisen. Vriendelijkheid is een beetje moeilijk te definiëren, maar Labrador Retrievers worden als 'vriendelijk' beschouwd vanwege het feit dat ze vaak erg aanhankelijk en empathisch zijn voor hun eigenaar. Zoals bij elk ras, moeten Labradors altijd onder toezicht staan in de buurt van kinderen om ervoor te zorgen dat iedereen veilig en gelukkig blijft. .

Leave Reply

All fileds with * are required