Is een lab een goede huishond?

Labs zijn uitstekende gezinshonden omdat ze wel bij mensen willen zijn en velen doen het niet goed als kennelhonden. labradors hebben de neiging om hun gezinnen en huizen te beschermen, maar begroeten meestal ook graag het gezelschap. De labrador retriever is een geweldige gezinshond - dat wil zeggen, wanneer hij voldoende krachtige lichaamsbeweging krijgt (inclusief dagelijkse apporteerspellen en zwemmen indien mogelijk). Labradors zijn binnenhonden omdat ze meestal willen zijn waar hun mensen zijn.

Als sociale dieren gedijen ze binnenshuis als onderdeel van het huishoudpakket. Labradors kunnen zich buiten verbinden met hun mensen tijdens oefeningen en trainingen. Labradors worden over het algemeen niet als agressief beschouwd en hebben een beroemde zachtaardige, aanhankelijke aard. Labradors zijn zelfs een populaire keuze voor een familiehuisdier, vanwege hun vriendelijke en speelse geest.

Het ras kan goed overweg met mensen en andere dieren en ze staan altijd klaar om nieuwe vrienden te maken. De Labrador is een trouwe metgezel, babysitter en beste vriend, dus zou wel eens de perfecte gezinshond kunnen zijn. Ze zijn erg geduldig en vertonen geen tekenen van agressie tenzij ze worden uitgelokt. Hun luide blaf maakt ze tot een goede waakhond en beschermer.

Vanwege hun extreme speelsheid en levenslust heeft de Labrador een mooie achtertuin nodig om vrij te rennen en in te spelen. Ze hebben liefde, aandacht en veel wandelingen nodig, dus het kan een geweldige aanvulling zijn op een actief, groeiend gezin. Vraag uw plaatselijke Greencross dierenartsen of dit ras past bij de levensstijl van uw gezin. Wil je meer weten over het trainen van je nieuwe Lab-pup? Bekijk mijn beginnershandleiding, Hoe train je een 8 weken oude Labrador-puppy.

Rust deze labruimte uit met een bed, deken of iets geruststellends om op te liggen en bewaar een van de twee favoriete speeltjes in dit gebied. Zorg ervoor dat je het beste dieet voor je Labrador kiest, inclusief de juiste voeding, en weet precies wat ze wel en niet kunnen eten. Je Labrador houdt net zoveel van apporteren voor de activiteit als om je te plezieren met hun vaardigheden. Labrador Retrievers zijn over het algemeen gezonde honden, maar er zijn een paar gezondheidsproblemen die erfelijk zijn.

Ik zal vanaf het begin zeggen dat als je niet genoeg ruimte in je huis hebt, er alsjeblieft geen Labrador in brengt. Activiteiten en spelletjes waarbij je Lab zich moet concentreren en betrokken moet zijn bij het oplossen van problemen en besluitvorming, zoals het leren van nieuwe trucs, zijn geweldige opties voor de mentale stimulatie van je Labrador. Als u veel van huis bent, kan uw Labrador genieten van de mogelijkheid om buiten te socializen met voorbijgangers, lokale kinderen of andere huisdieren. Labradors hebben een manier om je hart te smelten, en het ras maakt een loyaal en altijd liefhebbend lid van een druk huis.

Ik wil echt de labrador retriever, het lijkt een geweldige gezinshond, en heeft een paar tegenslagen, maar het is oké, elke hond is zo. Uit een onderzoek bleek dat Labrador Retrievers hoger scoorden op gezelligheid, trainbaarheid en vrijmoedigheid dan veel andere hondenrassen. Vanwege hun nabijheid tot hun eigenaren en familie, worstelen Labradors om troost te vinden wanneer ze alleen van huis worden gelaten. Veel voorkomende orthopedische ziekten bij Labradors zijn heupdysplasie, elleboogdysplasie en luxerende patella (losse kniegewrichten), die elk chronische pijn en kreupelheid veroorzaken en dure operaties vereisen.

Ik ben opgegroeid in een huis vol Labrador Retrievers, dus ik ben een beetje bevooroordeeld voor het ras, maar er zijn veel redenen waarom laboratoria geweldige huisdieren zijn. Zoals bij elk ras, moeten Labradors altijd onder toezicht staan in de buurt van kinderen om ervoor te zorgen dat iedereen veilig en gelukkig blijft. Als je kinderen hebt, die graag rondworstelen, wees dan niet verbaasd als je Lab mee wil doen aan de actie.

Leave Reply

All fileds with * are required